Trident on Vkontakte Trident on Facebook

Австрія віза


Зверніть увагу! При відкритті візи до Австрії обов’язковою вимогою є оформлення в нашій компанії комплексного страхування – медичного та від фінансових ризиків.

Для оформлення страхових полісів необхідно заповнити дану анкету (зразок тут) та надіслати за адресою: е-mail kiev2(at)trident.net.ua

 

Вартість туристичної візи:

- для  дорослого – 70 євро. У вартість включено: консульський збір, послуги візового центру, послуги компанії.

- для дітей до 18 років та пенсіонерів – 30 євро. У вартість включено: послуги візового центру, послуги компанії.

- студенти до 21 року за наявності нотаріально завіреної заяви від батьків про фінансування подорожі з довідками з роботи та банку - 30 євро. У вартість включено: послуги візового центру, послуги компанії.

- якщо віза відкривається тільки дітям або пенсіонерам - 30 євро. У вартість включено: послуги візового центру, послуги компанії.

 

УВАГА!!! Оплата здійснюється виключно у євро. Приймаються лише цілі та непошкоджені купюри.

 

Термін оформлення візи: 15 робочих днів.

 

Дні подачі документів: вівторок, середа, четвер.

 

Посольство Австрії в Україні залишає за собою право запросити туристів, у яких попередньо не було шенгенських віз, на співбесіду до Консульського відділу в Києві.

Для перегляду інформації натисніть на "+"

Показати все / Приховати все

fold faq

Необхідні документи для дорослих

1. Анкета  консульства Австрії ( подивитись зразок):

- роздруковується на кожного туриста, на двох окремих аркушах

- кожен турист особисто ставить підпис на стр.3 (п.37), та стр. 4 в нижній правій частині;

- за дітей підписує анкету один з батьків, в чий паспорт вписана дитина, або в супроводі якого дитина буде перебувати в Австрії

 

2. Закордонний паспорт, копія 1-ї ст. та всіх шенгенських віз.

- посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі, якщо після шлюбу прізвище змінено !

- закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 90 днів від дня закінчення подорожі,

- у паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки для дорослого та дві вільні сторінки на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза.  Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;

- якщо в паспорт вписані діти: ОБОВ’ЯЗКОВА наявність фотографії дитини з 5 років. До 18 років діти можуть бути вписані в паспорта батьків.

- при наявності двох паспортів, подаються обидва паспорти з копіями всіх сторінок;

- якщо попередній паспорт було здано в ОВІР, то про його ануляцію у громадянському паспорті має стояти про це відмітка. Якщо відмітки нема, необхідно брати довідку в ОВІРІ про ануляцію, яка перекладається на нім.мову;

 

3. Копія внутрішнього паспорта: всіх сторінок, де є відмітки.

- для громадян інших країн – посвідка на проживання, перекладається на нім. мову.

 

4. Дві кольорові фотографії:

- розмір фотографій 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 70-80% фотографії повинна займати голова;

- фото мають бути чіткими, однаковими, і зробленими не пізніше ніж за 3 місяці до подачі документів в посольство;

- фотографії подаються всіх учасників подорожі, включно з дітьми будь-якого віку.

 

5. Клопотання про оформлення візи (подивитись зразок);

 

6. Довідка з місця роботи (подивитись зразок), перекладається на нім.мову:

- для найманих робітників: довідка з місця роботи на фірмовому бланку в оригіналі (із зазначенням номеру телефону та адреси організації, а також номеру співробітника, якщо вони не співпадають з номером телефону і адресою організації,дані співробітника, середня заробітна платня за останні шість місяців, стаж роботи у даній установі;

- у випадку, коли турист є директором установи, довідку підписує заступник директора та бухгалтер.

-   для працівників, які працюють менше 2 тижнів, додатково подається копія трудової книжки, завірена мокрою печаткою підприємства з перекладом першої сторінки та останнього запису на нім.мову;

- довідка дійсна для подачі протягом 30 днів від дати видачі установою.

Увага! в довідці повинні бути вказані дійсні телефони підприємства, які будуть обдзвонюватись співробітниками посольства в обов'язковому порядку. Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.

6.1. Якщо турист – приватний підприємець:

- копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності (перекладається на нім.мову);

-  довідка з податкової інспекції про доходи за останній звітний період  (перекладається на нім.мову);

 

 

6.2. Якщо турист – пенсіонер:

- копія пенсійного посвідчення (перекладається на нім.мову);

- довідка з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців (перекладається на нім.мову).

 

6.3. Якщо турист – студент:

- довідка з місця навчання, на фірмовому бланку, з адресою та контактними телефонами учбового закладу.

 

6.4. Для непрацюючих у випадку, якщо вони подорожують самостійно (наприклад, дружина-домогосподарка, що їде без чоловіка):

- власноруч складене пояснення про власний фінансовий стан.

- нотаріально завірена заява про спонсорство від близького родича;

- документи, що вказують на родинні зв’язки між ними;

- фінансові документи спонсора: довідки з роботи та банку, згідно п.6 та п.7.

Альтернативний варіант: підтвердження майна (нерухомості, наявність транспортного засобу або ін.)

7. Довідка з банку з рухом коштів за останні три місяці (перекладається на нім.мову) або надання заявником банківських чеків для подорожі в оригіналі та копії:

- рекомендований залишок 65 євро на особу на день перебування

- в оригіналі, з мокрою печаткою банку;

- на фірмовому бланку з назвою банку, адресою та стаціонарними телефонами філії, що видала довідку, з даними співробітника банку, що підготував довідку;

- довідка дійсна для подачі протягом 30 днів від дати видачі банком;

- посольство Австрії НЕ ПРИЙМАЄ  Тревел Чеки (Travel Cheques)

Увага! в довідці повинні бути вказані дійсні телефони підприємства, які будуть обдзвонюватись співробітниками посольства в обов'язковому порядку. Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.

 

8. Копія свідоцтва про одруження  чи про розірвання шлюбу, перекладаються на нім.мову.

 

9. Підтвердження про транспортний засіб  - туди і назад:

- бронювання авіаквитків, квитків на поїзд, автобус;

- у випадку подорожі на власному автомобілі –  «зелена карта» та копія  водійських прав і техпаспорта. Увага! Другий листок оригіналу «зеленої карти» посольство не повертає.

 

10. Медичний страховий поліс на всіх учасників подорожі:

- обов’язковим є подача в посольство оригіналу корінця страхового полісу;

- при відкритті візи до Австрії обов’язковою вимогою є оформлення в нашій компанії комплексного страхування – медичного та від фінансових ризиків.

Зверніть увагу: Якщо віза відкривається під автомобільний тур, наприклад, з проживанням в готелі 05.01-12.01.2012, тоді медичний страховий поліс повинен бути виписаний з розрахунком +2 дні до поч. туру та +2 дні після закінчення туру та + 15 днів (коридор) тобто, термін дії страхового полісу 03.01-29.01.2010 з терміном перебування 12 днів.

З 01.06.2012 згідно вимог Косульств Країн членів Шенгенської зони обов'язкове вказання у медичній страхівці наступної інформації: Страховий захист надається відповідно "Рішення Ради ЄС 2004\17\EG щодо медичного страхування подорожуючих осіб"

 

fold faq

Необхідні документи для дітей

Якщо віза відкривається тільки дитині, до документів п.11-18 додаються документи одного з батьків згідно п.3, 6,7, 9.

 

11. Анкета  консульства Австрії (подивитись зразок):

- роздруковується на кожну дитину, на двох окремих аркушах

- за дітей підписує анкету один з батьків, в чий паспорт вписана дитина, або в супроводі якого дитина буде перебувати в Австрії. Підпис ставиться на стр.3 (п.37), та стр. 4 в нижній правій частині;

 

12. Дитячий проїзний документ, якщо дитина не вписана в паспорт:

- має бути дійсним не менше 90 днів від дня закінчення подорожі,

- у паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки. "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;

- при наявності двох проїзних документів, подаються обидва, з копіями всіх віз;

 

13. Дві кольорові фотографії, згідно п.4.

 

14. Клопотання про оформлення візи (подивитись зразок).

 

15. Копія свідоцтва про народження дитини, перекладається на нім.мову.

 

16. Довідка з місця навчання, де вказано, що адміністрація навчального закладу не заперечує щодо подорожі дитини (перекладається на нім.мову).

 

17. Нотаріальний дозвіл від іншого з батьків та копія його внутрішнього паспорту, якщо дитина подорожує лише з одним із батьків (перекладається на нім.мову).

Обов'язково ОРИГІНАЛ дозволу!!!

 

18. Копії віз батьків та копії їх внутрішніх паспортів, якщо відкривається віза тільки дитині.

 

19. У випадку, якщо відкривається віза одній дитині, обов'язково додаються документи одного з батьків вказані в п. 6 і 7 необхідних документів для дорислих.


Важлива інформація

- Для подачі в посольство довідки мають бути перекладені на німецьку мову. Переклади документів мають бути виконані особою, що добре володіє мовою, оскільки неправильні або неточні переклади можуть призвести до непорозуміння та до відмови у видачі візи. Якщо є можливість, то приймаються оригінали довідок на англ. або нім. мовах.


За Вашим бажанням довідки можуть бути перекладені менеджерами нашої фірми за додаткову плату - 30 грн.\ст.

 

- Працівники посольства зберігають за собою право попросити надати додаткові документи, або запросити туриста на співбесіду.

- Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.

- Документи осіб, які подорожують разом (члени сім'ї, друзі, знайомі ,колеги) повинні подаватись разом !

- Документи на візу приймаються до роботи не пізніше ніж за 17 робочих днів до початку туру!!!

- У роботу приймаються лише анкети розміщені на нашому сайті, друковані або заповнені вручну чітким розбірливим почерком!!!

- У пакеті документів обов’язковою є наявність окремого списку-переліку усіх переданих документів від туриста, роздрукований з нашого сайту! З даним переліком ознайомитись можна тут (doc)

- Просимо всі документи комплектувати згідно нумерації списку.

- НЕВІРНО СФОРМОВАНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ В РОБОТУ НЕ ПРИЙМАТИМЕТЬСЯ!!!!

Увага!

Ваш браузер застарів, для коректного відображення сторінки встановіть нову версію браузера.

FireFox >>> Opera >>> Google Chrome >>> Internet Explorer >>>

закрити