Trident on Facebook

Італія віза


Вартість туристичної візи:

- для дорослого – 70 євро. У вартість включено: консульський збір, послуги візового центру, послуги компанії.

- діти до 18 років та пенсіонери – 30 євро послуги візового центру

- якщо віза відкривається тільки дитині або пенсіонеру - 30 євро послуги візового центру + 100 грн. послуги компанії

Увага!!! Приймаються лише цілі та непошкоджені купюри.

Термін оформлення візи: 15 днів.

Просимо взяти до уваги корективи у переліку документів, необхідних для відкриття візи до Італії для дітей до 18 років:

з 01.10.2013 Консульство Італії скасувало вимогу відносно апостилізації доручення на виїзд дитини від обох батьків.

Тобто:

- нотаріальне доручення від обох батьків залишається обов’язковим документом,

- для подачі документів це доручення лише перекладається на англійську або італійську мову.

Для перегляду інформації натисніть на "+"

Показати все / Приховати все

fold faq

Необхідні документи для дорослих

 

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

1. Анкета  консульства Італії (подивитись зразок):

- роздруковується на кожного туриста;

- кожен турист особисто ставить два підписи - п.37 на 3 стр. та  та в нижній правій частині на 4 стр.;

- за дітей підписує анкету один з батьків, в чий паспорт вписана дитина, або в супроводі якого дитина буде перебувати в Італії.

 

2. Закордонний паспорт та копії всіх його сторінок.

- посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі, якщо після шлюбу прізвище змінено !

- закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 6 місяців від дня закінчення «коридору» візи;

- у паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки або один розворот для дорослого та стільки ж на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза.  Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;

- копії паспорту мають бути чіткими, на листі формату А4, по 2 розвороти на сторінці з дотриманням порядку сторінок.

- якщо у туриста на руках кілька актуальних закордонних паспортів, необхідно подавати всі оригінали та копії до них. Під час розгляду паспорти залишаються в консульстві.

- якщо паспорт анульовано повинна бути відповідна відмітка в внутрішньому паспорті або довідка з ОВІРу.

- ксерокопії заповнених сторінок попереднього закордонного паспорту, за наявності;

- якщо в паспорт вписані діти: ОБОВ’ЯЗКОВА наявність фотографії, що відповідає віку дитини.

 

3. Оригінал та копії всіх сторінок громадянського паспорту, :

-  копії мають бути чіткими, на листі формату А4, по 2 розвороти на сторінці з дотриманням порядку сторінок.

4. Дві фотографії кольорові:

- розмір фотографій 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 70-80% фотографії повинна займати голова;

- фото мають бути чіткими, однаковими, і зробленими не пізніше ніж за 3 місяці до подачі документів в посольство та не мають біти використані для попередніх віз.

- скановані фото не допускаються;

- фотографії подаються всіх учасників подорожі, включно з дітьми будь-якого віку.

 

5. Клопотання про оформлення візи (подивитись зразок).

 

6. Документи з роботи:

6.1. Довідка з місця роботи з обов’язковою розбивкою зарплати за останні 6 місяців.  Документ перекладається на італ. або англ. мову.

- на фірмовому бланку, з адресою та контактними телефонами (з кодом міста) установи, що видала довідку, за підписом директора та головного бухгалтера установи. У випадку відсутності в організації бухгалтера, обов’язковою є фраза «Посада бухгалтера не передбачена»;

- у випадку, коли турист є директором установи, довідку підписує заступник директора та бухгалтер.

- має бути вказано: дата прийому на роботу, посада, заробітна плата (рекомендований оклад від 4000 грн.), фраза про гарантію збереження посади та окладу на період подорожі.

- у випадку, коли турист працює менше 3 місяців, аналогічна довідка подається з попередньго місця роботи;

- розбивка зарплати може бути як на окремому бланку, так і включена в загальну довідку;

- дати поїздки та підтвердження того, що на час поїздки за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

Увага! в довідці повинні бути вказані дійсні телефони підприємства, які будуть обдзвонюватись співробітниками посольства в обов'язковому порядку. Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.


 

6.2. Якщо турист – приватний підприємець:

- оригінал і копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності. Документ перекладається на італ. або англ. мову.

або

- довідка про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців чи звіт за останній квартал з адресою та телефонами установи, з мокрою печаткою. Документ перекладається на італ. або англ. мову;

Довідка дійсна протягом одного місяця.

або

- звіти про прибутки за останні квартали, завірені у податковій службі (з печаткою та квитанцією). Документ перекладається на італ. або англ. мову.

 

6.3. Якщо турист – працівник приватного підприємця:

- довідку з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців,

- копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.

 

6.4. Якщо турист – пенсіонер:

- оригінал та копія пенсійного посвідчення. Документ перекладається на італ. або англ. мову.

 

6.5. Якщо турист – студент:

- копія студентського квитка. Документ перекладається на італ. або англ. мову;

- довідка з місця навчання, на фірмовому бланку, з мокрою печаткою, з адресою та контактними телефонами учбового закладу. Документ перекладається на італ. або англ. мову.

(для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця.

6.6. У випадку відсутності офіційного місця зайнятості:

• письмова заява, у якій висвітлюється економічне становище заявника. До заяви може додаватися підтверджувальна документація.

7. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії:

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (якісна копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишка коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяця) з банка із вказанням залишка на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

AБО

оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria);

АБО
НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

 

На момент подачі документів у італійське посольство, сума фінансових гарантій на рахунку має бути розрахована згідно такої таблиці (по курсу НБУ а день подачі на одну особу):

Тривалість поїздки

На одну особу(в Євро)

На кожного з двох та більше осіб (в Євро)

1 – 5 днів: фіксована сума

269,60

212,81

6 – 10 днів: в день на особу

44,93

26,33

11 – 20 днів: фіксована сума
+ в день на особу

51,64
36,67

25,82
22,21

20 днів і більше: фіксована сума
+ в день на особу

206,58
27,89

118,79
17,04

 

7.1. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (надаються за бажанням заявника):

• документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія),

8. Копія свідоцтва про одруження  чи про розірвання шлюбу. Документ перекладається на італ. або англ. мову.

 

9. Підтвердження про транспортний засіб  - туди і назад:

- бронювання авіаквитків, квитків на поїзд, автобус;

- у випадку подорожі на власному автомобілі –  оригінал «зеленої карти» та копії водійських прав і техпаспорта.

 

10. Медичний страховий поліс на всіх учасників подорожі:

- обов’язковим є подача в посольство оригіналу корінця страхового полісу та його копія;

- при відкритті візи до Італії обов’язковою вимогою є оформлення в нашій компанії комплексного страхування – медичного та від фінансових ризиків.

Зверніть увагу: Якщо віза відкривається під автомобільний тур, наприклад, з проживанням в готелі 05.01-12.01.2012, тоді медичний страховий поліс повинен бути виписаний з розрахунком +2 дні до поч. туру та +2 дні після закінчення туру та + 15 днів (коридор) тобто, термін дії страхового полісу 03.01-29.01.2010 з терміном перебування 12 днів.

З 01.06.2012 згідно вимог Косульств Країн членів Шенгенської зони обов'язкове вказання у медичній страхівці наступної інформації: Страховий захист надається відповідно "Рішення Ради ЄС 2004\17\EG щодо медичного страхування подорожуючих осіб"

fold faq

Необхідні документи для дітей

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), підписана одним із батьків або опікунів.

 

2. Оригінал і копія СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ з перекладом.

Якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати документи, які засвідчують зміну прізвища.

 

3. Оригінал і копія НОТАРІАЛЬНОЇ ЗГОДИ

на здійснення дитиною закордонної подорожі на весь період одноразової поїздки з боку того з батьків, хто НЕ супроводжує дитину у поїздці.

З 1-го жовтня 2013 року не потрібен апостиль на нотаріальній згоді на здійснення дитиною туристичної поїздки в Італію, ЛИШЕ ЯКЩО ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД ОФОРМЛЕНО В УКРАЇНІ.

У згоді на виїзд повинно бути зазначено:
 що дитина виїжджає за кордон в Італію,
 дати поїздки,
 дані супроводжуючої особи згідно внутрішнього паспорта .
Дитина повинна бути вписана в паспорт того з батьків, в чий паспорт їй просять візу (обов’язково з фотографією!).

У випадку відсутності одного з батьків замість дозволу на виїзд дитини від нього необхідно надати ІНШІ АКТИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СТАНУ в оригіналі та копії:

• якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати відповідне рішення суду, дійсне протягом 6 місяців з дати видачі;
• допускається судове рішення про визнання одного з батьків безвісти зниклим (дійсне протягом 6 місяців з дати видачі);
• Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається витяг (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;
• Якщо один із батьків помер, необхідно надати свідоцтво про смерть.

 

4. КОПІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ батька та матері, які дають згоду на виїзд дитини за кордон.

 

5. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

• завірена печаткою ДОВІДКА з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях), дійсна протягом одного місяця.

 

6. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії:

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника та номера картки. У випадку надання іменноїбанківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяця) з банка із вказанням залишка на поточному некартковому банківському рахунку, дійсна протягом щонайменше 3 останніх місяців, та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ;

AБО
оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria);

АБО
НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

 

7. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

в оригіналі та копії, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на запланований термін дії візи + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.

 

8. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

 

9. ДОКУМЕНТИ СУПРОВОДЖУЮЧОЇ ОСОБИ

Якщо дитина виїжджає у супроводі матері та/або батька, яка/який вже має ДІЙСНУ ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ, необхідно пред’явити паспорт цього з батьків, ксерокопію сторінки з його/її особовими даними та копію візи, термін дії якої однаковий або перевищує термін візи дитини.

 

10. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (такопії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

УВАГА!!! За вимогою Консульства Італії діти до 18 років можуть отримувати італійську шенгенську візу тільки за умови подорожі разом з одним або обома батьками, в зв'язку з цим документи на дитину, що подорожує у супроводі третьої особи Консульством не розглядається, і можливості для отримання італійської візи немає.

 

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ:

- Працівники посольства зберігають за собою право попросити надати додаткові документи, або запросити туриста на співбесіду.

- Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.

- Документи осіб, які подорожують разом (члени сім'ї, друзі, знайомі ,колеги) повинні подаватись разом !

- Документи на візу приймаються до роботи не пізніше ніж за 17 робочих днів до початку туру!!!

- У роботу приймаються лише анкети розміщені на нашому сайті, друковані або заповнені вручну чітким розбірливим почерком!!!

- У пакеті документів обов’язковою є наявність окремого списку-переліку усіх переданих документів від туриста, роздрукований з нашого сайту! З даним переліком ознайомитись можна тут (doc)

- Просимо всі документи комплектувати згідно нумерації списку.

- НЕВІРНО СФОРМОВАНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ В РОБОТУ НЕ ПРИЙМАТИМЕТЬСЯ!!!!


За Вашим бажанням довідки можуть бути перекладені менеджерами нашої фірми за додаткову плату - 30 грн.\ст.

Увага!

Ваш браузер застарів, для коректного відображення сторінки встановіть нову версію браузера.

FireFox >>> Opera >>> Google Chrome >>> Internet Explorer >>>

закрити