Trident on Facebook

Ізраїль віза


З 9.02.2011 набув чинності договір про безвізовий режим (тип віз В2) між Ізраїлем і Україною.

 

Без візи можна провести в Ізраїлі не більше 90 днів протягом півріччя.

 

Після приїзду в країну в закордонний паспорт ставиться штамп про прибуття. Додаткові гроші за штамп не стягуються.

Починаючи з 9.02.2011 кожен громадянин України, який поїде до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування чи з бізнесу (тип віз В2) не повинен звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні за отриманням в'їзної візи в Ізраїль.

 

Безвізовий режим не є гарантією в'їзду в Ізраїль, так як остаточне рішення про це приймають прикордонні служби Ізраїлю.

 

Кожен громадянин України для того, щоб в'їхати до Держави Ізраїль повинен буде підтвердити мету свого візиту в країну.

 

Рекомендований список документів:

Для того щоб уникнути проблем, рекомендується взяти з собою ті самі документи, які раніше були потрібні для оформлення візи в Посольстві Ізраїлю в Україні (це не строго встановлені правила, а тільки рекомендації). Не обов'язково, що ці документи Вам знадобляться при перетині кордону.

 

Для туристів:

Авіаквиток з датами в'їзду та виїзду, медична страховка на надання послуг за кордоном, підтвердження про бронювання готелю: ваучер з турфірми, факс або роздруківка електронного листа з готелю (якщо ви бронювали номер самі).

У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна картка, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи з вказівкою зарплати, дорожні чеки або готівка.

 

Для тих, хто вирушає в гості:

Ті ж документи, але замість броні готелю запрошення (оригінал, факс або e-mail) та ксерокопію (можна надіслану факсом) посвідчення особи громадянина Ізраїлю (теудат зеут), який вас запрошує.

У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна картка, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи з вказівкою зарплати, дорожні чеки або готівка.

 

Для тих, хто їде лікуватися:

На додаток до документів для туристів - лист з ізраїльського медичного закладу, довідка від українських лікарів.

Він потрібен, якщо на лікування вам буде потрібно менше 90 днів.

У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна картка, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи з вказівкою зарплати, дорожні чеки або готівка.

 

Для тих, хто їде у відрядження:

Якщо ви не збираєтеся в Ізраїлі працювати, а відправляєтеся, наприклад, на переговори з партнерами по бізнесу, ваша поїздка вважається бізнес-туризмом. Віза не потрібна! У короткострокових відрядженнях радимо мати при собі бронь готелю й запрошення від ваших ізраїльських колег або ділових партнерів.

У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна картка, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи з вказівкою зарплати, дорожні чеки або готівка.

 

Звертаємо Вашу увагу!

Громадяни України, яким коли-небудь було відмовлено у в'їзді до держави Ізраїль в Посольстві Ізраїлю в Україні та/або на кордоні Ізраїлю для того, щоб в'їхати в країну, повинні будуть особисто подати прохання до Посольства Ізраїлю в Україні.

 

Звертаємо Вашу увагу!

Громадяни України, які були депортовані із Держави Ізраїль, не зможуть в'їхати в країну протягом 10 років.

 

Звертаємо Вашу увагу!

Громадяни України, які раніше відвідували Ізраїль і порушили візовий режим (залишалися в Ізраїлі після закінчення дії візи) не зможуть в'їхати до Ізраїлю після скасування візового режиму. Такі громадяни повинні особисто подати прохання на в'їзд до Держави Ізраїль в Посольство Ізраїлю в Україні.

 

Звертаємо Вашу увагу!

Громадяни України, які раніше законно працювали в Державі Ізраїль і вчасно виїхали після закінчення візи (тип візи В1) не зможуть в'їхати в країну протягом року після дати виїзду з Ізраїлю

 

Незважаючи на договір про безвізовий режим між двома країнами, всі громадяни України, метою візиту/в'їзду яких в Ізраїль є робота (тип візи В1), навчання (тип візи А2) та інші типи віз, окрім типу візи В2, повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україну для отримання даних віз.

 

 

Візи і раніше, потрібні:

 

1. Студентам, які їдуть навчатися в ізраїльські вузи;

2. Представникам релігійних конфесій, які направляються на службу за запрошеннями релігійних установ, розташованих на Святій землі;

3. Для поїздок з метою роботи або комерційної діяльності;

4. Волонтерам, що збираються безкоштовно працювати в монастирях і кібуцах.

 

Увага!

Все вищевикладене стосується тільки закордонних паспортів громадян України.

 

Ті громадяни України, у яких замість закордонного паспорта проїзний документ для виїзду за кордон, як і раніше повинні звертатися за в'їзною візою в Ізраїль до Посольства.

(Наприклад: дитячі проїзні документи блакитного кольору - потрібна віза для в'їзду в Ізраїль)

 

Існує можливість не ставити візу дитині:

1. Якщо дитина записана в закордонний паспорт одного з батьків.

2. Якщо у дитини свій закордонний паспорт.

 

 

Увага!

Термін дії закордонного паспорту має закінчуватись не раніше ніж через 6 місяців з дня в'їзду до Держави Ізраїль.

 

 

 

 

Увага!

Ваш браузер застарів, для коректного відображення сторінки встановіть нову версію браузера.

FireFox >>> Opera >>> Google Chrome >>> Internet Explorer >>>

закрити